Det historiske hjørne - Talentholdet 1986

image
21. december 2023 kl. 09:57

Talentholdet 1986.

I sæsonen 1985 rykkede et meget talentfuldt ynglingehold op i senior afdelingen, og efter en hærdningsproces på Sattelitholdet var gutterne ved at være modne til større opgaver i sæsonen 1986. Da vi ligeledes på det tidspunkt havde et godt ynglingehold, var der basis for at melde et hold til i DBU’s Talent-turnering.

Flemming Tange, ”Doc”, og Jan Hansen, ”Købmand” skulle være ”managers”. 5 holdledere meldte sig under fanerne, og en trup på 22 spillere blev udtaget i foråret. Retningslinjerne blev trukket op, og bl.a. skulle spillernes ferie forsøgt afviklet på et andet tidspunkt end finalestævnets afvikling, der i øvrigt det år var i SBU regi.

Jo, målsætningen var lagt og forventningerne store. Spillerne gik til makronerne under træningen, og humøret var højt.

Tårnby – Vordingborg. 3-0.

Kampen afvikledes på ”Den runde”, Tårnby Stadion, og efter en rimelig indsats var vi videre i turneringen.

Målscorere: Jesper Hansen 2, og Jørgen Uldbjerg.

Næstved – Tårnby. 4-6.

(1-1, 1-1).

Efter at Næstved havde fået flyttet kampen fra den oprindelige spilledato, var vi sat godt op til denne kamp. I godt humør drog vi sydpå for at møde NIF’s talenter, der var rekrutterer fra klubbens DS-hold.

Efter en uhyggelig spændende og hårdt spillet kamp, var stillingen1-1, og vi snuppede lige en halv time mere i omkamp. Begge hold scorede 1 gang hver, og vi måtte ty til straffespark konkurrence for at finde en vinder. Målscorere: Henrik ”HC” Balck 2.

Ved straffespark konkurrencen snuppede Jan Pedersen 2 af skuddene, og da Tino, Laur, Jan L og Uldbjerg scorede usvigeligt sikkert, var sejren hjemme. På vej hjem hentede vi Finn Aamodt på Næstved sygehus. Jo, der var gang i butikken. Næste modstander blev Brøndbyernes IF.

Brøndby – Tårnby 1-2.

Efter at have været bagud med 0-1 ved pausen, fightede vi BIF ud af banen i anden halvleg. En indøvet detalje ved hjørnespark gav pote, da Laur scorede, og kort før tid hamrede Uldbjerg bolden op i krydset hos Brøndby keeper Morten Kramer.

Målscorere: Laur og Ulbjerg. Næste modstander (kvartfinalen) blev Ballerups talenter.

Tårnby – Ballerup 6-4.

(2-2, 0-0).

Spændende kamp, hvor vi igen måtte ud i omkamp og straffespark konkurrence.

Målscorere: HC og Uldbjerg.

Jan Pedersen snuppede igen 2 af deres skud, og da Tino, Jesper, Jan L og Uldbjerg igen scorede sikkert, var vi deltagere ved finalestævnet.

Vi havde nået målet. Vi kom sent hjem den aften.

Finalestævnet flyttes Tårnby Stadion.

Finalestævnets afvikling var blevet flyttet en uge af SBU.

Dette var særdeles uheldigt for os, da flere af spillerne havde taget ferie netop på det tidspunkt. Det var synd for de spillere, der ikke kom med til finalestævne, men sådan er der jo så meget. Der var så til gengæld glæde hos de spillere, der havde stået på sidelinjen hele foråret. Nu var det endeligt deres tur.

Vi hentede Morten Hansen i junior afdelingen for at kunne mønstre 13 mand til finalestævnet. Klubbens 2. hold stillede sig til rådighed til træningskampe etc., og vi forberedte os til finalen. Klubånden bar os langt.

SBU sprang fra og DBU forespurgte nu, om vi ville arrangere finalestævnet på Tårnby Stadion for JBU-klubberne Vejle B og Ikast FS, samt KBU-klubberne Hvidovre IF og Tårnby B. Seniorformanden Jørgen Rasmussen sagde ja, og forventningerne steg i takt med resultaterne i træningskampene.

Finalestævnet.

Lodtrækningen magede sig således: Vejle – Hvidovre 3-0. Ikast – Tårnby.

Ikast – Tårnby 3-4.

EN GYSER PÅ ”DEN RUNDE”.

Tårnby startede fint, men efter 15 minutters spil overtog Ikast Kampen. Tårnbys målmand i finalerunden, Flemming ” Gumse” Rasmussen måtte flere gange hive storspillet frem, for at forhindre en Ikast scoring. I slutningen af 1. halvleg kom Tårnby atter ind i kampen, og fik tilspillet sig flere store chancer. Theis, der spillede en stor kamp, blev overmodig i et kort sekund, og som en anden ”Jesper Olsen”, gav han Ikast en fri chance 2 minutter før te tid.

1. til Ikast.

Op med humøret gutter, vi kommer igen! Efter 15. minutters spil i 2. halvleg scorede ”Dirk” til 1-1 på et fremragende hovedstød, efter et flot oplæg fra Claus Nielsen. Så var der fred i familien Hansen, og Theis spillede igen, som en forbedret udgave af Beckenbaur. I det 21. minut kom Ikast på 2-1, da en ripost fra ”Gumse” bliver opfanget af en Blå gul.

Fremad gutter! Op på deres banehalvdel.

Vi Presser og presser – Chok! Ikast bringer sig på 3-1 på et flot kontraløb. Nu bliver alt sendt frem – ”Gumse!” er sweeper med egen banehalvdel som arbejdsområde, og 4 minutter senere reducerer Claus Nielsen til 2-3, iskold som en brøndgravers….

Så er der liv på lægterne. 2 minutter senere gør Dirk ”det grimme” ved Ikast’ målmand, scorer til 3-3.

Nu stamper de oppe på lægterne. Bare det holder. 9 minutter igen – nerverne uden på trøjerne på begge hold. Kampen bølger frem og tilbage med store chancer i begge ender. Det ligner en afgørelse på straffespark, men nej. Vi har en spiller der hedder Uldbjerg, og efter at have opfanget en Ikast aflevering omkring midterlinjen, tager Uldbjerg et træk mod højre og føler bolden skråt fremover, ind i Ikast’ straffesparkfelt. Her kommer Finn ”anfører” Aamodt stormende, og i bedste Dixi Dean stil pander han bolden over i modsatte kryds.

Uldbjerg sidder i ”Købmands” favn, ”Doc” sluger Princen, lederne hopper rundt som gale, spillerne overfalder skipperen, tribunen vælter (næste), og kampen er vundet 4-3.

Herligt, vi er i Talentfinalen! Tårnby overraskede alle i talent finalerunden.

Referat fra TB’s klubblad 1986 nr. 5.

Alle (Inkl. Ricardo, Vejles træner) havde regnet med en nem sejr for Vejle. Henrik Risum, Brian Petersen etc.), men ”alle” havde glemt den kampånd, som fandtes hos Tårnbys spillere. Claus Nielsen var rejst på ferie lørdag aften, så der måtte foretages nogle rokeringer på holdet. Vejle var bedst i 1. halvleg, og kom fortjent på 1-0 efter 12 minutter. Kun 2 min. efter var kampen ”afgjort”, da en Vejle spiller var i fri position foran Tårnbys mål. Men så tog f….. ved ”Gumse”, Og med en utrolig benparade holdt han liv i kampen.

Jørn Uldbjerg arbejdede hårdt over hele banen og gav prøver på sit store talent. Desværre blev hans indlæg misbrugt. Det skal nævnes, at Vejle havde en temmelig god målmand. (Y-landsholdets).

Efter pausen kom Tårnby ud med nye kræfter, og bestemte i perioder spillet. I det 21. min. medførte en for kort tilbagelægning et større klumpspil foran Vejles mål, og mellem med- og modspillere fik Jan Larsen sparket bolden ind til 1-1 i den ordinære kamp. I omkampen holdt Tårnby stand i 13 min., så var der udsolgt, og Vejle vandt 4-1.

Mange store roser til Tårnbys spillere fra alle på Stadion.

Finalestævnet: Flemming Rasmussen ”Gumse”, Ole Johansen, Theis Hansen, Henning Østergård, Michael Pedersen, Johnny Johansen, Jørn Uldbjerg, Jan Larsen, Finn Aamodt, Klaus Dirk Hansen, Thomas Nielsen, Claus Nielsen og Morten Hansen.

I de indledende kampe blev desuden benyttet Jan Petersen, Tino Petersen, Henrik Jensen, Michael K. Hansen, Henrik Balck, Jesper Hansen, Kim Petersen, Michael Christensen og Jesper Lund.

Ledere: John Mortensen, Steen Wind, Finn Hansen, ”Vaske Finn”, Leo Schøjts og John Frederiksen, ”Keagan”.