Menu

Afslutning i Vinterturneringen af 1973

image
04. april 2022 kl. 09:34

Afslutning i Vinterturneringen af 1973.

Efter 2 år med Corona lykkedes det endeligt igen at få afviklet afslutningsfesten. Det var Brønshøj, som lagde lokaler til. 109, heraf 22 fra AB Tårnby, var mødt op til den årlige tradition. Rigtig lækker buffet. Den sædvanlige prisuddeling til turneringsvinderne i de 5 rækker. 37 hold havde deltaget. God stemning og musikalsk underholdning, samt afsyngning af den traditionelle vinterbanesang, som Bent Werge skrev i 1982 over melodien Snevalsen.

Vinterturneringen er en privat turnering, som startede i foråret 1973 af 8 klubber for at få lidt motion om vinteren. Det foregik på grusbaner, som ofte havde et lag sne også, men det betød ikke noget. Turneringen har været spillet lige siden, og det var 49’ gang i år. Omkring 2003 kom ledelsen af turneringen på Tårnbyhænder. Svend Petersen, bedre kendt som bank Svend blev leder. Jens Jørgensen, bedre kendt som Faxe, blev også medlem af bestyrelsen, hvor Michael Marquart fra B1908 var kasserer.

Svend og Jens fik lavet en hjemmeside til turneringen i 2006. Den kan alle holdene indberette til og flytte kampe på. Med nogle justeringer for fejltagelser er det den samme hjemmeside, som kører nu. Kampene koder jeg ind, og så klarer klubberne resten. I denne vinter har jeg ikke været inde og rette noget. Den fungerer perfekt. I årenes løb er der kigget på godt en million sider, så der er mange nysgerrige.

DBU lavede for nogle år siden rækker for ældre, men de har ikke kunnet tage vores hold. Det får de så lov til næste år, da den kommende vinter bliver vores sidste. Vi slutter af med 50, års jubilæum, og det bliver det bliver med en stor fest hos FA2000 den 25. marts 2023.

AB Tårnby er den klub, som har afholdt afslutningsfesten flest gange. Nemlig 8.  3 gange i Amagerhallen og 5 gange på Scottegårds skolen. Det er hver gang et stort arbejde, men der er altid masser af hjælpere.

Det har også været en udmærket forretning hver gang. I særdeleshed for klubben. Af de 4 arrangementer, som Svend og jeg har været ansvarlig for, er der tilfaldet klubbens børne hold, hold som har hjulpet til, bl. andet dameholdet, samt APS-hjælpere mv. kr. 77.000. Vores egen afdeling har fået kr. 4000.

Det er et stort arrangement hver gang, men også fantastisk når tingene fungerer.

Stort set har AB Tårnby næsten altid mødt op med flest fest deltagere. Flest var vi hos B1908 i 2008. 230 deltagere hvoraf de 81 var fra AB Tårnby.

Hvis man vil kigge på stemningen ved sådan en fest, så kig på videoen fra 2014, hvor vi holdt det på Scottegårds skolen. Der var 171 deltagere og overskuddet var på kr. 18.136. APS fik 7.000 for hjælp, Godt kr. 14.000 til pige og drengeafdelingen og de resterende kr. 4.000 til ølkassen.

Videoen kan ses på følgende link: https://www.youtube.com/watch?v=Pt-TzTy0aJk

God fornøjelse.

Faxe

Luk